Minsk: Informatie en Geschiedenis

De Hoofdstad van Wit-Rusland Minsk kent 9.7 miljoen inwoners en is daarmee ook veruit de grootste stad van het land. Minsk werd in het begin gebouwd op heuvels. Later is dit uiteraard uitgebreid naar vlakke gebieden in het zuidoosten gelegen. Het westelijke deel van de stad is voornamelijk nog heuvelachtig en het oostelijke deel vlak. Daar doorheen loopt de rivier Svislotsj. Deze rivier loopt dwars door de enorme stad. Minsk een mooi natuurlijke stad. Je ziet hier veel bosrijke gebieden. In de binnenstad zijn de bosrijke gebieden omgevormd tot mooie parken. Het Chelyuskinites Park is hiervan wel de bekendste. Dit natuurgebied is een prachtige bezienswaardigheid met ook een gedeelte amusementspark. Zoals bijvoorbeeld een cinemacomplex en een treintraject voor de kinderen.

Minsk Mirror

Na de tweede wereldoorlog is Minsk grotendeels opnieuw opgebouwd. Kenmerkend hierbij zijn de brede straten en enorme parken. In de binnenstad werden grote representatieve gebrouwen geplaatst en werden de straten ook volledig geherstructureerd.
In 1982 kwam er het metrostation waardoor de bereikbaarheid in Minsk prima in orde is. Door een goed functionerend metrosysteem en tramsysteem kan je de hele stad makkelijk bereiken. Ruim 500.000 mensen worden hiermee dagelijks vervoerd. Het eerder genoemde Chelyuskinites Park is ook goed bereikbaar per metro.

Qua bezienswaardigheden is Minsk ook echt een uitkomst. Uiteraard is er het eerder genoemde Chelyuskinites Park is er ook het Gorkypark. Hier zie je veel attracties voor de kinderen. Daarnaast ook een groot reuzenrad waarmee je zo goed als de hele stad kan overzien. Vlakbij het Gorkypark is het staatscircus. Daarnaast kent Minsk tal van musea die je een goede indruk geven over de geschiedenis en de wederopbouw van de stad. En uiteraard zie je in de stad Minsk een overvloed aan prachtige kerken en kathedralen met hun indrukwekkende trappen en pleinen.